Underbara semesterdagar i stugan

Igår kväll kom vi hem efter att varit några dagar i stugan!
Så himla mysigt att ligga på altanen och sola och njuta av ledigheten.
I måndags tog vi även en tur till Älsund och fikade och kollade på lite hästar. Fanns många fina där, men än har jag inte hittat MIN häst. Ska fortsätta att kolla runt lite, på lördag åker vi ner till Gävle. Hoppas det finns nån fin pålle åt mig där!


Fångad av hakkorset av: Bruno Manz kan jag verkligen rekomendera er att läsa. Den handlar om en kille som var nazist och krigade för tyskland under andra världskriget. Han är inte nazist längre utan skriver bara om hur han upplever sig själv och sin omgivning under krigets gång och efter. Väldigt gripnade, man blir nästan lite förbannad på författaren när man läser, man tänker hur tusan kunde du gå på det och vad tänker du med? Varför lyssnade du inte på dig själv när du kände tvivel mot Hitler? mm mm.
Som det står på bokens baksida:

Fångad av hakkorset är en stark självbiografisk berättelse om en tysk pojkes uppväxt i Nazityskland. Bruno Manz berättar uppriktigt om hur han redan som barn blev övertygad nazist, hur han fortsatte att vara det under hela andra världskriget och hur han först efter krigsslutet blev medveten om nazismens fasansfulla brott mot mänskligheten.

Redan som elvaåring gick Bruno Manz med i Hitler-jugend, där nazistisk propaganda effektivt fostrade barnen in i Hitlerdyrkan, antisemitism och tron på den ariska rasens överlägsenhet. Trots att han stötte på kritiska röster behöll Manz sin övertygelse under hela krigetoch tjänstgjorde hängivet i både Luftwaffe och Wehrmacht. Men efter kriget ställdes Manz inför faktum och tvingades rannsaka sitt förflutna. Han kände så starkt att historien måste berättas att han skrev denna utlämnande självbiografi.

Fångad av hakkorset är en av de mest angelägna och välskrivna skildringarna om andra världskriget som någonsin skrivits av en tysk soldat.


Dessa var några av dem som jag var och kollade på häromdan.


27 juni

Så här ser det ut när jag försöker laga mat :P

 

Inte så lyckat! Jag skulle försöka göra stuvade makaroner. Men som sagt, det finns en anledning till att det är Jimmy som lagar mat här hemma :P


Jag är desto bättre på upplägget :)


Söt pålle

Den här lilla vilden var jag och Emma och kollade på idag :)





Men jag tror att jag ska fortsätta kolla runt lite mer för det kändes inte riktigt rätt även fast han är hur söt som helst!

Midsommar

Igår jobbade jag min sista dag innan semstern!!!! Wihoooooo nu är jag ledig i TRE veckor :)
Efter jobb åkte vi ut till njurunda på 80-års kalas. Träffade en himla massa av Jimmys släktingar.
Sen åkte vi vidare för att fira midsommar. Åkte ut till Indal och firade på en Ö som låg i en sjö med nåt konstigt namn där ute. Himla trevlig kväll. Synd bara på vädret. Det började verkligen att spöregna precis innan vi skulle kliva i båten för att ta oss ut på ön. Himlen öppnade sig verkligen. Dålig tajming för när vi kom fram så började det att lätta upp och bara duggregna typ. Men sen så sprack det upp och framåt natten så kunde man till och med se solnedgången.

Imorgon åker jag och kolla på cesar :)

Lite bilder från midsommar firandet:


På väg ut till ön. Vilket härligt midsommarväder.



 

Jag och Micke försökte få till en cool bild, men det gick inge bra :( Fått lite för mycket att dricka tror jag, så fick inte till någon bra inställning på kameran.

 

 



 

 

  



  

  


Det går för länge mellan gångerna..

Det tar alldeles för lång tid för mig att uppdetara ibland..Vissa gånger kan jag göra det varje dag, flera gånger om dagen, flera dagar i rad. Eller så blir det som nu. Mycket har hänt men jag har inte hunnit skriva om nåt..
Börjar med måndag. Cirkusen var utanför min lägenhet. De som läst ST vet att elefanterna bollade med en barnvagn, skulle tro att det var därför de ej stod ute längre när jag kom ner. Men en sak som jag tyckte var roligare/hemskare var att tjurarna rymde när det stod fullt med folk där!


Ursäkta dåliga bilder, men jag hade bara mobilen med mig, var ju precis på väg till jobbet nästan.
Jag sammåkte med Lina den dagen och dan efter är hon magsjuk! Jag hoppas verkligen inte att jag blir smittad!! Ligga med magsjuka på midsommar, ne fy! Verkligen inte!

Tisdag jobbade jag som vanligt! Var lite lugnt där på kvällen så jag gick hem en halvtimme tidigare. Det var skönt! Låg bara hemma i soffan och slappade på kvällen. Somnade ganska så tidigt.

Imorse ringde pappsen och väckte mig vid tio. Jag skulle låna bilen så att jag kunde ta mig ut till Sokki och rida han. Han var sååå himla rolig att rida idag!! Fan kände inte igen hästen. Jag fick hålla in Sokki! Fattar ni hålla in han. för han ville bara springa hela tiden! Sokki som annars kanppt går framåt om man inte tvingar han (det är ju roligare att äta gräs än att träna tycker han i vanliga fall)


  

  
Nu är det även bestämt att på söndag så ska jag åka och kolla på en väldigt gullig sak btw.

Efter att jag vart hos Sokki så brumade jag vidare och hämtade upp Emma!
Jag fick äntligen kolla på hennes lilla skrutt! En liten Lilly, eller ja så liten var hon inte, men himla fin :)
Vi gick en sväng med henne och sen så satt vi gräset och njöt av solen och surrade lite. Blir kanske så att vi går ut och tar en öl ikväll. Jag börjar ju inte förens vid 13.45 imorgon.
Emmas Lilly:


Efter jag vart med Emma åkte jag hem och bytte om lite snabbt för att möta upp syteryster på donken och äta lunch med henne och Olivia. Vart bara en snabbis eftersom att klockan var mycket och pappsen skulle ha tillbaka bilen!
Så nu sitter jag här hemma och vet inte riktigt vad jag ska hitta på för att hålla mig pigg och vaken utifall det blir en öl ikväll.


20 juni

Igår så kom Emma förbi, vi drack lite vin och lagade spaghetti och bacon som sagt. Sen gick vi ner till Jessika och hade våran tjejkväll. Jätte roligt att prata en massa gammla minnen, men Ylva vart visst lite full och fick börja dricka vatten redan vid 8-9 tiden. Så när klockan blev närmare 11 och vi gick ner på stan mådde jag inte så bra och var inte så party sugen längre, vid 01 var jag hemma och sov sött.

 

 

 



Idag har vi haft Vicky (en golden) på besök också. Hon har myst med oss i soffan och vart ut på korta promenader eftersom hon är ny opererad så måste hon ta det lugnt. Och det behövde vi också idag :P Var mycket piggare än jag brukar, men det beror nog på mitt vattenintag igår kväll.
Nu på kvällskvisten tvingade jag med mig Carolina upp till Sidsjön, blev inget varvrunt utan vi köpte glass och satte oss på en bänk och pratade lite. Jag går nämligen i hästköpar tankar och behövde prata av mig lite om för och nackdelarna med att ha häst. Har hittat en jätte fin pålle som jag vill ha. Men vi får se hur det blir.
Var i alla fall skönt att komma ut och få lite friskluft och jätte roligt att träffa Carro. Man får ta vara på de få stunder man hinner ses.

  

  


19 juni

Nu har jag och Emma och precis gjort oss i ordning. Första glaset är snart slut och sen kör vi all in hos Jessika.
Vi håller även på att laga spaghetti och bacon. Det passar ju så bra till vin :P
Jag håller på att dö av hunger!!!!!
Skönt att det bröjar spricka upp lite, då kanske det blir nåt öltält nere på staden senare ikväll. Nån fler som ska ut?

Lördag

Igår följde bästaste Emma med mig på en grej tidigt på morgonen! Tack tack tack vännen!
Jag mår bra :)

Sen åkte vi hem och sov, behövde verkligen ta igen mycket sömn. Blivit dåligt med det de senaste veckorna. PÅ kvällen kom Emma förbi igen. Vi satt och snacka en jävla massa gamla minner. Hahaha fan vad mycket tok vi hittat på :P Sen kom Jimmy hem och han hade med sig Marcus och Forslund. Då vart det lite mer killsnack :/ Inte lika roligt. Men de var kvar ett tag efter att Emma åkt hem och jag tror vi kom i säng vid ett. Det var roligt att göra nåt iaf och ikväll får vi prata ännu mera minnen för då ska vi ha vin kväll hos Jessika. Jag, Emma och Jessika blir det bara. Jessika ta fram bilderna du hade från när vi var 13-14 år! Jag vill se dem och skratta åt dem :p Hahaha. Var det tre engångskamera vi använde på en och samma kväll?


mobil bilder







Roliga djur man har :P Eller så är man extrem duktig på att fånga de roliga stunderna på bild?
Idag har jag jobbat som vanligt, men nu har jag lång helg. Ska inte infinna på mig jobbet förrens på måndag kl 13.30. Ska bli så skönt :) Och desutom bara en vecka kvar till semestern nu!! :D
Ikväll blir det nog en fika med Henny! På lördag ska jag umgås med Emma och Jessika. Vi ska kanske ha hund i helgen också! Hoppas :)

15 Juni

Vart är sommaren?
Snart har jag semester och värmen lyser med sin frånvaro. Jag vill ha sommar och sol!

Idag har vart en städar dag. Och hur mycker jag än har städat så syns det inget. Så därför orkar inte inte städa nåt mer nu heller. Har även varit en sväng på stan med Frida. Vi gick enbart i second hand butiker idag, så det blev en billig shopping tur.

Nu sitter jag och väntar på att Emma ska komma och hälsa på. Blir nog en film eller en promenad med henne ikväll. Själv röstar jag för en film för nu är jag ganska så trött.

Grillat och öl :)

Igår efter jobbet åkte jag, Jimmy, Micke, Frida och Krille ut till stugan och hade en underbart mysig kväll. Vi grillade, drack öl och spelade kubb. Kipper fick som vanligt också åka med. Han trivs ju sååå himla bra där.
Igår var verkligen en laddabatterierna kväll. Perfekt väder med underbart sällskap. Skönt att det börjar bli sommar så att man kan göra sånt här när man känner för det (eller i alla fall när vädret tillåter.)

Idag är det jobb som vanligt. Börjar inte förens 15.45. och fram tills dess tänkte jag göra absolut ingenting.



 

 

 


YES

Nu har jag ÄNTLIGEN lärt mig hur man lägger in filmer på bloggen! Hahaha lite seg men ändå :P Plus att jag även lärt mig att klippa filmer! Wihoo...Haft en riktigt datalärardag idag. Tack vare google.se..
Har även hunnit med en lunch på stan med Emma och Jessika. Vi köpte thaimat  och satte oss vid ån och åt och surrade en massa. Sen gick jag och Jessika på stan och letade efter halsband och armband till henne. Gud vad det kliade i fingrarna på mig, ville också köpa en massa!! Varför hittar man alltid en massa saker man vill ha när man inte har pengar till det? Jaja hörde att man skulle få tillbaka pengarna på skatten denna vecka också. Jag hoppas! Då får jag lite till semesterkassan. Jag och Jimmy tänkte ju ta en sväng till Östersund och Gävle på våran semester.
Jaja nu får ni en till film jag gjort.


test


National dagen

Är det många som vart ner på stan och firat idag? Inte jag, jag och Emma firade igår. Att Emma kommit hem och stannar hela sommaren :) Tror nästan att det var ett år sen vi träffades sist. Men men hade det het okej igår, förutom att jag är så jävla förkyld så det blev inte nå sent igår. Jessika kom och mötte upp oss också på Allstar. Det var också roligt, var ännu längre sen jag träffade henne. Flera år sen.

Idag har vi vart och ätit födelsedags lunch/middag hos Jimmys mamma. Hon fick en klocka och en blomma av oss. Det blev grillat. Super gott :)

Nu lite bilder från igår:

 

 



 

 

  


2 juni

Vart tyvärr inte så att jag åkte och hälsade på Hersan igår, men jag åkte och red Sokki ist.
Känner att jag börjar få tillbaka suget. Det är roligt ju :) Har bestämt att jag till en början ska försöka ta mig iväg till stallet minst en gång i veckan.



Efter ridturen så tog jag med mig Kipper hem till oss och så fick han följa med till stugan på kvällen medans vi grillade och spelade lite kubb. Vi tänkte åka dit i helgen med ifall det är nån som vill följa med? Bara att höra av sig isf :)



Idag har jag jobbat som vanligt. Och efter jobbet åkte jag ut till Carolina för att fira hennes examen :) Tessan ringde och stressade på mig som fan, jag trodde ju att den var här i stan, men den var ju i njurunda. Så det blev ett väldigt snabbt ombyte och fixa klart presenten på en halvtimme. Sen så vissar det sig att när jag hämtar upp Tessan så är ju inte ens hon klar :P Hade inte behövt stressat ihjäl mig precis :P Men ett stort grattis till min vän Carolina, nu är du sjuksyrra på riktigt :):) När vi väl kom fram så bjöds det på god mat och trevligt sällskap.
Ikväll blir det sängen tidigt så man orkar upp till jobbet imorgon igen, usch tidiga mornar är icke min grej!!
Men sen leeeeeeedig heeeeelg!!!!!!!!!Och bara 4 veckor kvar till semestern :D:D:D:D


RSS 2.0